Sjelesorg og veiledning logo

Velkommen

Sjelesorg og veiledning

Oppdatert 21 jan 2015

Klikk deg inn på menyene over bildet. Hovedmenyene står øverst, undermenyene kommer fram nederst, og de endrer seg når du velger nye tema fra hovedmenyen. Det aller nyeste stoffet får du en oversikt over på undermenyen "siste nytt". Her kan du for øvrig laste ned en detaljert oversikt over hva du finner på disse nettsidene.

På hver side får du en kort innføring i et tema. Som regel kan du lese eller laste ned utfyllende informasjon i form av pdf-filer. Ofte er det nederst på sidene henvist til utfyllende litteratur eller andre relevante nettsider. Lengst til høyre på enkelte undermenyer, kan du klikke deg inn på "lydfiler" og lytte til aktuelle foredrag over tema som er behandlet i sammenhengen.

OBS OBS. Det er når du klikker deg inn på de ordene eller setningene som har en litt mer gul-brun farge enn resten av teksten, du laster ned artikler, får opp andre viktige nettsider, o.l.

Stoffet henvender seg for det første til dem som selv har behov for hjelp, og det kan også brukes som en forberedelse til personlige samtaler.

For det andre er stoffet beregnet på dem som ønsker å dyktiggjøre seg til en tjeneste som sjelesørgere eller som allerede står i en slik tjeneste.

Sidene er ikke beregnet for dem som arbeider med sjelesorg på høyskolenivå, og de gir seg ikke ut for å være "vitenskapelige".

Har du behov for sjelesørgeriske samtaler eller veiledning, må du gjerne ta kontakt. De som står i en tjenese, eller utdaner seg til en tjeneste i kirke eller organisasjon, prioriteres. Men det er av og til mulighet for å ta inn andre. Se undermenyen "samtaler"

Er dere flere som ønsker å være med i en sjelesorgs- eller veiledningsgruppe, kan dere også gjerne ta kontakt.

Kanskje er det behov for et sjelesorgkurs for menighetens medlemmer eller ledere. Kurstilbudene finner du på undermenyen "kurs" som du nå ser over bildet på denne siden.

Tilbudet om samtaler og kurs er gitt til alle, uansett kirkesamfunn eller organisasjon.

Men nå en liten melding til dere i NLM. Jeg er interessert i å komme i kontakt med alle dere som har sjelesorg som en viktig del av tjenesten eller ønsker å dyktiggjøre dere til en slik tjeneste. Send gjerne en melding der dere sier litt om hva slags behov dere har. Det er viktig at de som arbeider med sjelesorg, vet om hverandre.

Du må gjerne laste ned pdf-filene og printe dem ut for din egen del. Dersom du ønsker å mangfoldiggjøre noe til videre utdeling, må du ha forfatterens tillatelse.

Fotografiene som er brukt på disse sidene, er det også opphavsrett på. De kan heller ikke brukes i andre sammenhenger uten at fotografen har godkjent det. Hvem som har levert hvilke bilder, finner du på undersiden "takk til"

Jeg tar også mer enn gjerne imot tips om linker til nyttige nettsider som gir hjelp på de områdene vi er opptatt av her.

Gi respons og ta kontakt på esatre@nlm.no eller ring 40858587

msatre@nlm.no eller ring 98108271

gmartinsen@nlm.no eller ring 90552161

ArrowIcon BloggerIcon AimIcon DeliciousIcon PaperIcon EtsyIcon FacebookIcon FilmStripIcon FlickrIcon CameraIcon LaunchIcon GooglePlus2Icon GooglePlusIcon HeartIcon InformationIcon InstagramIcon LastfmIcon FrontCameraIcon LinkedInIcon EmailIcon MoneyIcon ItunesIcon MyspaceIcon OpenTableIcon PayPalIcon PencilIcon PersonIcon PhotoIcon PicasaIcon PinterestIcon PodcastIcon RssIcon ShoppingCartIcon SoundCloudIcon StarIcon TableProjectIcon TheCityIcon TumblrIcon Twitter2Icon TwitterIcon TypepadIcon VideoIcon VimeoIcon WordPressIcon YelpIcon YoutubeIcon